novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 281

Bohinjske gore so seveda več kot samo Triglav. V vencu oklepajo ta prelepi kot v osrčju Julijskih Alp na koncu katerega se vije Bohinjsko jezero. V sebi skrivajo ogromno vršacev, hudournikov, planin, prelepe visokogorske gozdove, razglede, mir in samoto. Vsak lahko poišče Zlatorogove zaklade, ki jih je le ta razmetal vse naokoli. Treba se je samo potruditi in stopiti na pot.

JESENSKO PLANINARJENJE NA OBMOČJU BOHINJSKIH VRHOV – BREZPOTJE - Zadnji Vogel ( 2327m), Mala Zelnari
Pričetek: 18.11.2018 ob 05:00 uri
Konec: 19.11.2018
Lokacija: AP ŠOŠTANJ
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
Kontakt: Grudnik, Primož

 

JESENSKO PLANINARJENJE NA OBMOČJU BOHINJSKIH VRHOV – BREZPOTJE - Zadnji Vogel ( 2327m), Mala Zelnarica (2310 m)

Začetek našega planinarjenja po Bohinjskih vrhovih bomo pričeli pri planini Blato od koder se bomo po gozdni cesti pričeli vzpenjati proti Planini jezero in naprej proti Dednemu polju.  Usmerili se bomo na desno proti Vratcem. Pot nadaljujemo po markirani poti do večjega melišča, kjer se po brezpotju vzpnemo proti Voglom. Po strmem vzponu bomo prišli do grebena, ki nam bo ponudil čudovite razglede na osrčje Julijskih Alp. Na Zadnjem Voglu se bomo spustili do Vratc. Nadaljevali bomo proti Mali Zelnarici. Po osvojenem vrhu bo sledilo prečenje pod grebenom vse do Štapc. Sledil bo še spust do izhodišča. V primeru dobrega vzdušja in lepega vremena lahko pride do manjših odstopanj pri programu.

Datum: 18.11.2018                     

Vodniki: Primož Grudnik, Janez Kugonič

Zahtevnost poti: Zahtevno brezpotje

Čas hoje: 8 h

Oprema: čelada, primerna obutev in topla oblačila za visokogorje, malica in pijača iz nahrbtnika

Prijave: 031 583 273 Primož, do petka 16.11.2018 do 12 ure oz. do zapolnitve mest

 

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info