novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 920

Kamniški Dedec (1583 m)
Pričetek: 10.06.2018
Lokacija: Kamniško-Savinjske Alpe
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Kamniški Dedec, 1583 m

Datum: 10. 06. 2018

Odhod: Avtobusna postaja Šoštanj ob 06.00

Vodniki: Primož Grudnik, Vlado Stropnik, Matej Kortnik

Čas hoje: 5 h

Težavnost: Deloma zahtevna neoznačena pot

Kamniški Dedec je z južne strani prvi vrh v grebenu Zeleniških špic, ki se dvignejo nad Domom v Kamniški Bistrici in se končajo dva kilometra severneje na Srebrnem sedlu v katerem se spajajo z glavnim masivom Kamniško Savinjskih Alp. Na greben, ki deli dolini Kamniške Bele in Repovega kota, ni markiranih poti. Razen na Kamniškega dedca na katerega pripelje iz Repovega kota neoznačena pot, ki je proti vrhu deloma zahtevna so ostali vrhovi rezervirani za gornike z alpinističnim znanjem. Prečenje celotnega grebena velja za eno najlepših prečenj v Sloveniji.

Naša pot se bo pričela pri Domu v Kamniški Bistrici. Odpravili se bomo po poti v smer Kamniškega sedla in po njej hodili vse do mesta V Klinu, kjer se neoznačena pot za smer Repovega kota odcepi v desno. Po prečkanju grape ne bomo nadaljevali v Repov kot ampak kar strmo navzgor mimo Lovske koče do Črnega vrha 1470 m, kjer se pot položi. Sledil bo kratek spust, nato pa se občasno slabše vidna pot nadaljuje po grebenu. Mestoma se pot umakne v desno v strma pobočja, pot pa postaja vse bolj razgledna. Tako bo potekal vzpon do skoka, od koder se pot naprej strmo vzpne po ozki grapi ter le nekaj metrov višje zavije v levo, kjer nas bo pripeljala na izpostavljeno pobočje obdano z rušjem. Z nekaj pomoči v rokah se bomo vzpeli čez omenjeno pobočje, ki se konča na prepadnem in razglednem vrhu. Povratek bo potekal po smeri vzpona.

 

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info