novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 590

Mrzlica je v zadnjih nekaj letih postala izredno priljubljena izletniška točka, posebej za obiskovalce iz Savinjske doline in Zasavja. S svojimi 1122 metri nadmorske višine je četrta najvišja gora zasavskega hribovja in z nje je, tako kot s Kuma, izjemen razgled, saj so vsi bližnji vrhovi precej nižji.

Izlet na Mrzlico (1122 m)
Pričetek: 07.01.2018 ob 07:30 uri
Konec: 07.01.2018 ob 15:00 uri
Lokacija: AP Šoštanj
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
Kontakt: Jure Drev

Vodniki: Jurij Drev, Igor rezman

Zahtevnost poti: lahka zimska pot

Oprema za lahko zimsko turo

Čas hoje: 5 ur

Prijave: v cvetličarni Nahtigal do sobote 6.1.2017

Cena: 7 €

 Na Mrzlico vodi, kar nekaj poti iz savinjske doline in Zasavja. Mi se bomo na Mrzlico povzpeli po eni poti iz savinjske doline, ter sestop izvedli po drugi poti nazaj v dolino. Sam vzpon in sestop bo odvisen od vremenskih razmer. Po nekaterih podatkih naj bi bila koča na Mrzlici celo najbolj obiskana planinska postojanka v slovenskem sredogorju. Kočo upravlja planinsko društvo Trbovlje. Koča sama je nekoliko pod vrhom Mrzlice (okrog 30 metrov) in na vrh vodi strma pot skozi gozd. Na vrhu je razgledna plošča, ki nam omogoča dobro orientacijo, pri razgledu s vrha Mrzlice.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info