novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2018
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 687

V nedeljo, 5. marca, Planinsko društvo Šoštanj organizira izlet po planinsko rekreativno-učni poti "S klopce na klopco", ki povezuje  zanimive vrhove v okolici Gorice pri Slivnici, s katerih je lep razgled. Postavili so tudi klopce, ki so namenjene obiskovalcem, da si vzamejo čas za oddih in opazovanje čudovite narave. Planinska pot "S klopce na klopco" je tudi obhodnica in PD Slivnica pri Celju je izdalo posebne kartonček za zbiranje žigov s kontrolnih točk. Na planinskem izletu bomo osvojili pet kontrolnih točk od sedmih, preostali dve kontrolni točki pa naj bosta še dodatna motivacija za prihodnji obisk hribov v okolici Slivniškega jezera. Vabljeni!

Izlet po planinsko rekreativno-učni poti S klopce na klopco
Pričetek: 05.03.2017 ob 07:30 uri
Lokacija: odhod iz Avtobusne postaje Šoštanj
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
Kontakt: Vlado Stropnik
Povezava:

Izlet po planinsko rekreativno-učni poti "S klopce na klopco"

  • Datum odhoda: nedelja, 5. marec 2017, ob 7:30h iz AP Šoštanj in ob 7:40h iz bencinskega servisa nasproti Rdeče dvorane v Velenju
  • Vodniki: Vlado Stropnik in Bojan Rotovnik
  • Zahtevnost: lahka označena pot
  • Čas hoje: 4-5h
  • Cena prevoza z avtobusom: 10€
  • Prijave: v cvetličarni Nahtigal do vključno petka, 3.3.

Opis poti: Planinsko društvo Slivnica pri Celju je leta 2013 uredilo planinsko rekreativno-učno pot, ki so jo poimenovali "S klopce na klopco". Z njo so povezali zanimive vrhove v okolici Gorice pri Slivnici, s katerih je lep razgled. Postavili so tudi klopce, ki so namenjene obiskovalcem, da si vzamejo čas za oddih in opazovanje čudovite narave.

Planinski izlet bomo začeli (in zaključili) v kraju Gorica pri Slivnici 276m, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od Šentjurja. Prehodili bomo krajšo različico te obhodnice, ki poteka večkrat malo gor in malo dol po okoliških vrhovih. Na začetku se bomo povzpeli na Gradišče 433m, se spustili do ceste proti Loki, ki jo bomo prečkali in se povzpeli na Peseke 428m, kjer se odpira najlepši pogled s poti na Slivniško jezero. Nato bomo nadaljevali do cerkve Sv. Helene 528m iz konca 15. stoletja, ki je spomeniško zaščitena skupaj z opaznimi topoli ob njej. S Sv. Helene je v primernem vremenu lep razgled na vse strani. Po krajšem počitku se bomo spustili do vasi Bukovje 419m vse do glavne lokalne ceste, nato pa sledi vzpon na Col 550m, ki leži neposredno nad znano in osem stoletij staro vasico Slivnica pri Celju, ki jo bomo obiskali ob nadaljevanju naše poti skupaj s farno cerkvijo Sv. Magdalene. Od vasi sledi še zadnji spust preko travnika in gozda v dolino vse do Gorice pri Slivnici.

Planinska pot "S klopce na klopco" je tudi obhodnica in PD Slivnica pri Celju je izdalo posebne kartonček za zbiranje žigov s kontrolnih točk. Na planinskem izletu bomo osvojili pet kontrolnih točk od sedmih, preostali dve kontrolni točki pa naj bosta še dodatna motivacija za prihodnji obisk hribov v okolici Slivniškega jezera.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info