novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2018
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 1295

Pohod na Smrekovec je stalnica v programu praznovanj občinskega praznika občine Šoštanj, ki ga skupaj organizirata PD Šoštanj in občina Šoštanj, ki v domu na Smrekovcu tradicionalno pogosti z enoločnico vse udeležence pohoda. Začetek in zaključek pohoda no letos na sedlu Honec (odcep ceste za Sveti Križ v Belih Vodah). Pohod na Smrekovec je letos del akcije "Slovenija planinari". Več o sami akciji na povezavi http://pzs.si/novice.php?pid=11214

Pohod na Smrekovec (1577 m)
Pričetek: 25.09.2016 ob 09:00 uri
Konec: 25.09.2016 ob 16:00 uri
Lokacija: Honec - odcep ceste za Sveti Križ v Belih Vodah
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
 OBČINA ŠOŠTANJ
Kontakt: Matej Kortnik

POHOD NA SMREKOVEC 1577 m – Občinski praznik


Vodniki: Matej Kortnik, Vlado Stropnik, Jure Drev

Zahtevnost poti: Lahka pot

Čas hoje: 5 ur

Pohod na Smrekovec je sedaj že postal stalnica v programu praznovanj občinskega praznika in hkrati Dnevov rekreacije v občini Šoštanj. Letos se s pohodom pridružujemo še projektu Slovenija planinari, ki poteka pod okvirjem Evropskega tedna športa.

Letos bo na Domu na Smrekovcu še prav posebej pestro saj PD Črna praznuje 65 obletnico postavitve nove koče na Smrekovcu, ki seveda že dobrih 80 let služi vsem pohodnikom iz bližnje in daljne okolice. V ta namen se nam bodo na domu na Smrekovcu pridružili tudi pohodniki, ki bodo prišli iz smeri Črne na Koroškem in točno opoldne bodo člani PD Črna na Koroškem s krajšim kulturnim dogodkom, ki so ga pripravili skupaj z nami proslavili to obletnico. 

Začetek pohoda bo letos na sedlu Honec (odcep ceste za Sveti Križ v Belih Vodah). Pohodniki se nato mimo Luka, Brložnika in Doma na Smrekovcu povzpnemo na vrh Smrekovca in se nato po isti poti vrnemo na izhodišče. Na Domu na Smrekovcu nas tradicionalno čaka golaž, ki ga za vse pohodnike donira Občina Šoštanj.

 

 

 

 

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info