novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2018
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 1330

Dan slovenskih planinskih doživetij - srečanje slovenskih planincev 2016 na Mozirski koči.

Dan slovenskih planinskih doživetij - Mozirska koča
Pričetek: 18.06.2016 ob 08:15 uri
Konec: 18.06.2016 ob 17:30 uri
Lokacija: AP Šoštanj
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
Kontakt: Grudnik, Primož

Vodniki: Primož Grudnik, Janez Kugonič, Miran Hudej, Jure Drev

Zahtevnost:  Lahka pot

Čas hoje: 3 - 5 ur

Planinsko društvo Šoštanj je letos sorganizator  Dneva slovenskih planinskih doživetij 2016, ki bo potekalo v soboto, 18. junija 2016, na Mozirski koči. Program je pripravljen tako, da bodo v dopoldanskem času organizirane različne planinske aktivnosti različnih težavnostnih stopenj, da si lahko udeleženci izberejo sebi najprimernejšo. Poseben program je namenjen tudi družinam in kolesarjem. Osrednji del prireditve bo potekal po vrnitvi pohodnikov iz izletov in bo poleg krajše proslave s kulturnim programom vključeval tudi različne predstavitve. Več o programu si lahko preberete v zloženki, ki jo najdete na povezavi http://www.pzs.si/javno/javno/Dan%20slovenskih%20planinskih%20dozivetij_2016_splet.pdf

Upamo, da v bogatem ponujenem  programu najdete dejavnost, ki bo tudi vas pritegnila ta dan na Golte in da se tam vidimo v čim večjem številu in tudi tako pokažemo, da je v teh koncih planinstvo še zelo živo.

Za tiste, ki si želijo pustiti, kljub bližini cilja avtomobile doma bo PD Šoštanj organiziralo prevoz in sicer zjutraj na relaciji Šoštanj - Florjan - Žekovec - Šmihel. Odhod avtobusa je ob 8.15 iz AP Šoštanj. Popoldne bo organiziralo prevoz v obratni smeri nazaj in sicer z odhodom ob 16.45 in Šmihela in ob 17.00 izpred spodnje postaje Gondole v Žekovcu. Iz vseh teh smeri bodo vodeni izleti na Mozirsko kočo. Izlete iz Florjana ob 8.30 iz in Šmihela ob 10.00 vodijo vodniki PD Šoštanj. Prispevek za vožnjo bo ne glede na smer koriščenja vožnje ali koriščenja v obe smeri 3 € in za otroke 1,50 €. Za tiste, ki boste koristili prevoz nujna informativna prijava v cvetličarni Nahtigal do četrtka 16.6.2016.

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info